Συχνές ερωτήσεις

You are here

Συχνές ερωτήσεις


 

Φυσικά! Κάθε συνεργάτης μας απολαμβάνει εξαιρετική εκπαίδευση, υποστήριξη και καθοδήγηση σε κάθε τμήμα της εταιρείας μας. Ποτέ δεν ζητάμε απο κανένα να κάνει κάτι, στο οποίο δεν έχει εκπαιδευτεί. Ο λόγος που η προϋπηρεσία σε ανάλογο κλάδο, δεν είναι απαραίτητη για να δουλέψει κάποιος στην εταιρεία μας, οφείλεται στο γεγονός, πως η εκπαίδευση, που παρέχεται είναι υπερ-αρκετή.

Η εταιρεία έχει ένα πολύ συγκεκριμένο business development plan. Για κάθε συνεργάτη υπάρχει μία ξεκάθαρη προοπτική εξέλιξης με την προϋπόθεση να εκπαιδευτεί στα 3 τμήματα που διαθέτουμε και να επιτύχει συγκεκριμένους στόχους. Η εξέλιξη στην εταιρεία μας είναι πλήρως αξιοκρατική και βασίζεται σε μετρήσιμα, 100% αντικειμενικά κριτήρια.

Κάθε νέος συνεργάτης στην εταιρεία μας ξεκινάει απο το τμήμα sales and marketing. Η φιλοσοφία μας είναι να «χτίζουμε» στελέχη πάνω στο δικό μας business development plan. Θέλουμε οι άνθρωποι, που σε λίγους μήνες θα έχουν θέσεις διοικητικές  στην εταιρεία μας, να έχουν ξεκινήσει απο το πρώτο τμήμα και να έχουν πλήρη εικόνα και γνώση για το τι συμβαίνει σε κάθε τμήμα της εταιρείας και ταυτόχρονα να είναι σε θέση να δώσουν λύση σε κάθε πρόβλημα, που μπορέι να προκύψει. Οι δεξιότητες που αναπτύσσει κάθε μελλοντικός manager στο τμήμα sales and marketing μέσα απο την καθημερινή συναναστροφή του με την αγορά και τους πελάτες, είναι απαραίτητες για την επιτυχία του.  Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως είμαστε μία 100% ανθρωποκεντρική και πελατοκεντρική εταιρεία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, πριν γίνεις LEADER της ομάδας, να έχεις υπάρξει follower μέσα στην ομάδα.

Οι περισσότεροι συνεργάτες στην εταιρεία μας είναι άνθρωποι με σημαντικά πτυχία. Ο λόγος που όλοι ξεκινάμε απο το πρώτο τμήμα είναι για να μάθουμε και να κατανοήσουμε τις μεθόδους,τη νοοτροπία και τα συστήματα της HDT, αλλά και την λειτουργία της αγοράς.  Πάντα η θεωρεία με την πράξη διαφέρουν. Κάθε HR Leader ή Managing Director στην εταιρεία μας , πρέπει να είναι σε θέση να λύσει, οποιοδήποτε πρόβλημα σε οποιοδήποτε τμήμα, να ηγηθεί, να δείξει την λύση και να βοηθήσει τους συνεργάτες του. Πως θα εκπαιδεύσεις κάποιον να κάνει κάτι, αν εσύ δεν το έχεις κάνει πρώτος; Πως θα ζητήσεις απο κάποιον  να κάνει κάτι, που εσύ δεν μπορείς να κάνεις; Η κουλτούρα της HDT είναι χτισμένη στην νοοτροπία του “leading by example”.  Στην εταιρεία μας χτίζουμε ηγέτες, όχι προϊστάμενους και αφεντικά.

Ενώ τα κριτήρια προαγωγών και  εξέλιξης μέσα στην εταιρεία είναι ίδια για όλους, για λόγους αξιοκρατίας, η ταχύτητα εξέλιξης είναι διαφορετική για κάθε συνεργάτη.  Η εταιρεία μας δεν είναι σε θέση να υποσχεθεί, ούτε να εγγυηθεί την επιτυχία σε κανένα συνεργάτη, καθώς αυτό δεν είναι κάτι , που εξαρτάται μόνο απο εμάς. Είμαστε, όμως σε θέση να εγγυηθούμε πως διασφαλίζουμε τις ιδανικότερες συνθήκες που απαιτούνται για να μπορέσει ένας ικανός και φιλόδοξος συνεργάτης να εξελιχθεί το γρηγορότερο δυνατό όπως:

  • Καθημερινή εκπαίδευση και υποστήριξη
  • Περιβάλλον συνεργασίας
  • Αξιοκρατία
  • Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια εντός και  εκτός εταιρείας

Ένας ελάχιστος χρόνος, που σίγουρα απαιτείται για να αναλάβει κάποιος μία θέση διοικητική είναι οι 12 μήνες , χωρίς να έχει μπει κάποιο ανώτατο όριο, καθώς κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και χρειάζεται διαφορετικό χρόνο.

Φυσικά. Στην εταιρεία μας υπάρχουν εξαιρετικοί συνεργάτες, που είτε δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν, είτε ακαδημαϊκά προέρχονται απο πολύ διαφορετικούς κλάδους. Για εμάς είναι πολύ σημαντικά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάποιου και η φιλοδοξία του. Το κομμάτι της τεχνογνωσίας είναι κάτι που το προσφέρει η εκπαίδευση που παρέχουμε. Το πόσο καλός θέλεις να γίνεις, πολλές φορές είναι σημαντικότερο, από το πόσο καλός είσαι σήμερα.